Artikel 15 van 20

SEKS VOOR HET IMMUUNSYSTEEM - ORGASMES ZIJN ZO GEZOND

Er wordt veel gezegd over orgasmes: ze laten ons ontspannen, verbranden calorieën en zijn gewoon leuk. Maar wist je dat orgasmes ook goed zijn voor het immuunsysteem? Waarom dat precies zo is, leest u in dit artikel.

WAT GEBEURT ER IN EEN ORGASME IN HET LICHAAM?

In de jaren zestig werd het orgasme voor het eerst bestudeerd met behulp van een echt voorbeeld onder laboratoriumomstandigheden. Het onderzoek is uitgevoerd door de Amerikaanse seksuologen William Masters en Virginia Johnson. Ze hebben een vierfasenmodel van seksuele opwinding opgesteld dat vandaag de dag nog steeds wordt geaccepteerd. Een orgasme wordt onderverdeeld in de excitatiefase, plateaufase, orgasmefase en regressiefase. Vooral in de eerste twee fasen komen steeds meer de geslachtshormonen testosteron en oestrogeen vrij. Daarnaast verhoogt de boodschapperstof vasopressine de pols en bloeddruk. Naarmate je de climax nadert, komen ook dopamine en oxytocine vrij. Dit leidt ertoe dat men helemaal gelukkig is en dat stress, angst en pijn op de achtergrond raken. Na een orgasme zorgt het hormoon prolactine ervoor dat we heel ontspannen en moe zijn. Omdat mannen er bijzonder gevoelig voor zijn, vallen ze vaak in slaap na de seks.

 HET ORGASME EN HET IMMUUNSYSTEEM

Afgezien van het feit dat orgasmes ontspannen en ons gelukkig maken, zijn ze ook goed voor onze gezondheid. Onderzoekers van Wilkes University in Pennsylvania (VS) hebben ontdekt dat een orgasme een booster is voor ons immuunsysteem. Het vrijkomen van geslachtshormonen tijdens de climax zorgt ervoor dat er daarna dubbel zoveel killercellen in het bloed zitten. Dit geldt vooral voor mannen. De killercellen herkennen en vernietigen veranderde lichaamscellen, zoals kankercellen. Ze kunnen er zelfs ons leven mee redden. Naast het vrijkomen van hormonen is de reden hiervoor de defensieve houding van het lichaam. Omdat lichaamsvloeistoffen tijdens seks worden uitgewisseld, kunnen ziektekiemen mogelijk in het lichaam terechtkomen. Omdat ons lichaam slim is, gaat het in de verdedigingsmodus om deze ziektekiemen te doden.

 DE JUISTE DOSIS MAAKT HET VERSCHIL 

Al diegenen die nu denken “Ja, elke dag seks! Voor het immuunsysteem!” Op dit punt moeten we het wat rustiger aan doen. Want ook hier hangt het af van de juiste dosering. Terwijl sommigen 2x per week ideaal vinden, is de algemene consensus 3x per week. Als je elke dag seks hebt, of als je volledig celibatair leeft, leidt dit zelfs tot een vermindering van killercellen. Dus onthoud, te veel en te weinig is niet goed. Het hangt altijd af van de juiste hoeveelheid. Helaas hebben vooral vrouwen problemen met het bereiken van een orgasme. Maar dat is geen reden tot wanhoop. Erotiek-Accessoires heeft top sextoys voor vrouwen die helpen het orgasme te bereiken. Zeker als het gaat om een clitoris stimulatie. Kijk is bij de vibrators waar je zeker een vibrator kan kopen met bijna een orgasme garantie.

Ook de nieuwe lijn van Satisfyer kan elke vrouw in beroering brengen.

Satisfyer vibrators

© 2012 - 2024 sexshop erotiek-accessoires.nl voor alle sextoys | sitemap | rss