Sorteer op
 • Ormelle vrouwencondoom 5 stuks
  Ormelle vrouwencondoom 5 stuks

  Ormelle vrouwencondooms zijn gemaakt van transparant latex. Omdat dit condoom gemaakt is van latex maakt het minder geluid dan de ander vrouwencondooms. Hiermee dus niet geschikt voor vrouwen of mannen met een latex allergie.…

  € 19,99

Vrouwencondooms

Zijn condooms alleen voor mannen? Nee integendeel er zijn namelijk ook condooms voor vrouwen, maar niet iedereen is zich daarvan bewust. Het vrouwencondoom wordt ook wel femidom genoemd en wordt gebruikt voor zelfbepaalde anticonceptie. Wij vertellen je alles wat je moet weten over dit bijzondere condoomtype en het gebruik ervan!

VROUWENCONDOOM: WAT IS HET? 

In tegenstelling tot alle andere voorbehoedmiddelen kan het condoom niet alleen beschermen tegen ongewenste zwangerschap, maar ook tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Als het om veilig vrijen gaat, gebruikt de man meestal een condoom. Ook al kun je als vrouw seks zonder condoom over het algemeen weigeren, je bent niet beschermd tegen bijvoorbeeld stealth door je sekspartner.   

Met een condoom voor vrouwen (het zogenaamde femidom) kun je jezelf als vrouw beschermen tegen zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoeningen, ongeacht je man. De toepassing is veel minder ingewikkeld dan vaak wordt aangenomen. De structuur lijkt erg op het klassieke condoom, maar het femidom wordt niet over de penis getrokken, maar in de vagina ingebracht. Daar voorkomt het dat sperma in contact komt met uw vagina.

Het goede nieuws is dat, hoewel vrouwencondooms zeldzamer en minder verkrijgbaar zijn dan traditionele condooms, ze, wanneer ze correct worden gebruikt, net zo effectief zijn in het beschermen tegen ongewenste zwangerschappen, HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Ze geven je ook de mogelijkheid om jezelf op een zelfbepaalde manier te beschermen.

INSTRUCTIES: GEBRUIK HET VROUWEN CONDOOM IN 5 STAPPEN 

1: OPEN EN ROL UIT 
Een vrouwencondoom bestaat uit een gesloten zijde met een ring eraan en een open zijde. Als de ring niet stevig vastzit aan het femidom maar wel los zit, schuift u deze naar de plek waar het femidom gesloten is. Dit is het interne deel dat voor uw baarmoederhals moet worden geplaatst.  

2: DE FEMIDOM VOORBEREIDEN 
Voordat je de femidom inbrengt, knijp je de ring samen met je wijs-, middel- en ringvinger (vergelijkbaar met een menstruatiecup). Gebruik hiervoor uw leidende hand en zoek een comfortabele houding. Vrouwencondooms kunnen heel gemakkelijk worden ingebracht als u één been op de rand van het toilet of de badkuip plaatst en daardoor uw vagina een beetje opent.  

3: INZETTEN 
Het inbrengen van een vrouwencondoom werkt op dezelfde manier als het gebruik van een menstruatiecup. Het wordt geïntroduceerd met de ringzijde. Gebruik de ring om de femidom zo ver mogelijk in je vagina te duwen en gebruik de andere om ervoor te zorgen dat de open kant er niet in glijdt. Het blijft buiten de vagina en wordt over de schaamlippen geplaatst.

4: BEPAAL DE PASVORM 
Steek nu één vinger in het femidom en houd met de andere hand de open kant vast. Voel waar de ring zit en duw hem eventueel verder in je vagina. Het is belangrijk dat het femidom niet volledig in je vagina verdwijnt. U heeft het juiste punt bereikt als de ring vlakbij de baarmoederhals zit.  

5: GEBRUIK SMEERMIDDEL 
Het gebruik van een vrouwencondoom brengt geen vaginaal vocht over naar de penis. Het is daarom noodzakelijk om tijdens de seks een glijmiddel te gebruiken. Als de penis te droog is en veel heen en weer wrijft, kan de femidom uitglijden en verder de vagina in gaan. Met glijmiddel kun je dit voorkomen. Zorg ervoor dat u condoomvriendelijk glijmiddel gebruikt, zodat de veiligheid van de femidom niet in gevaar komt. 

VOOR- EN NADELEN VAN HET CONDOOM VOOR VROUWEN

Voordelen van het gebruik van een vrouwencondoom zijn: 

 • Zelfbepaalde anticonceptie mogelijk voor vrouwen 
 • Hetzelfde veiligheidsniveau als een klassiek condoom (indien correct gebruikt!) 

Nadelen gebruik vrouwencondoom

 • Ingewikkelder in gebruik dan het condoom 
 • Minder gemakkelijk ter plaatse verkrijgbaar

Hoewel je vrouwencondooms niet in elke supermarkt kunt krijgen, zijn ze dankzij online winkelen nu wel heel gemakkelijk verkrijgbaar. Ook al zijn de praktische vrouwencondooms lang niet zo populair als het klassieke condoom, toch zijn ze een zeer goed alternatief.

Vrouwencondooms online kopen bij erotiek-accessoires

Als u nu besluit condooms voor vrouwen te gaan kopen dan zit je bij Erotiek-Accessoires goed. Wij leveren alle vrouwen condooms snel en discreet bij u af.

© 2012 - 2024 sexshop erotiek-accessoires.nl voor alle sextoys | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.