Artikel 5 van 20

Feromen parfum kopen? Maar wat zijn feromonen?

Een scheutje feromoonparfum voor je eigen onweerstaanbaarheid? We laten u zien hoe feromonen werken en wat de hype rond aantrekkelijkheidsverhogende feromoonproducten eigenlijk is. 

Jezelf kunnen ruiken, dat is niet alleen maar bij wijze van spreken. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je de natuurlijke geur van sommige mensen prettig vindt, maar die van anderen niet. Het feit dat iemand ruikt zoals hij of zij ruikt, is te wijten aan iets dat feromonen worden genoemd. Sommige fabrikanten proberen momenteel hun voordeel te doen met de geur door parfums en crèmes op basis van feromoon te ontwikkelen. Dit is bedoeld om het aantrekkelijke effect van de natuurlijke geur te vergroten. Maar zijn een paar sprays van een duur feromoonparfum echt genoeg om de mensen om je heen massaal te laten zwijmelen omdat ze je geur zo sexy vinden?

Wat zijn feromonen?

Allereerst willen we duidelijk maken wat feromonen eigenlijk zijn. Hier hebben we te maken met chemische boodschappers waarmee leden van dezelfde soort met elkaar communiceren.Dit op non-verbaal niveau, om het zo maar te zeggen. De wetenschap beschouwt feromonen ook als voorlopers van hormonen. Terwijl hormonen in uw lichaam van cel tot cel met elkaar communiceren, geven feromonen informatie door aan uw omgeving. Dit gebeurt bijvoorbeeld door okselzweet of urine. Feromonen worden niet actief geroken, maar onbewust waargenomen. Namelijk van feromoonreceptoren op ons reukslijmvlies in de neus. Vervolgens worden ze in de hersenen verwerkt, zij het op een ander gebied dan ‘normale’ geuren. 

Feromonen zijn inmiddels goed onderzocht in de dierenwereld. Daar laten ze bijvoorbeeld zien of een vrouwtje momenteel vruchtbaar is. Zelfs als er gevaar is, wordt dit gecommuniceerd via feromonen. Voor dit laatste zijn de zogenaamde vrijgevende feromonen verantwoordelijk, die tot snelle reacties en gedragsveranderingen leiden. Voor de eerste, dat wil zeggen voor alles wat met paren te maken heeft, zijn er de zogenaamde primerferomonen. Ze beïnvloeden leden van hun soort op de lange termijn, bijvoorbeeld in hun hiërarchie. Of bij het kiezen van een partner. En parfumfabrikanten willen van dit fenomeen profiteren!

Hebben feromonen invloed op wie ik verliefd word?

 Hoe werkt een commercieel parfum? Het probeert de individuele geur van een persoon te verdoezelen met een hopelijk aangename ruikende vreemde geur. Feromoonparfums willen precies het tegenovergestelde. Namelijk het benadrukken van de geur die het lichaam zelf produceert en daarmee zelfs de onbewuste aantrekkingskracht versterken. Ten slotte kunnen feromonen extern de bereidheid om te paren communiceren. En hoe compatibel twee mensen zijn. Als je je eigen geuren benadrukt met een parfum, kom je erachter wie jou goed kan ruiken. Dat is tenminste de theorie. Maar werkt het echt? 

Zeker is dat feromonen ons gedrag kunnen beïnvloeden. Ons vermogen tot empathie bijvoorbeeld. Zo kun je intuïtief onderscheiden of iemand zweet uit angst of omdat hij of zij net heeft gejogd. Als het angstzweet is, wordt je empathiecentrum in de hersenen geactiveerd. De evolutie heeft dit zo ontworpen dat we situaties kunnen herkennen waarin gevaar dreigend kan zijn. Omdat feromonen echter alleen onbewust worden waargenomen, is het nog niet helemaal duidelijk hoe sterk hun effecten daadwerkelijk zijn. Maar wat zeker is, is dat feromonen het menselijk gedrag niet op afstand kunnen controleren. Je zult dus niet iemand aantreffen die spontaan knielt, alleen maar omdat hij wat feromoonparfum in zijn nek heeft gesmeerd. 

Wat doen feromonen met mannen en vrouwen? 

In een experiment uit 1995 van evolutiebioloog Claus Wedekind werd mannen gevraagd drie dagen achter elkaar hetzelfde T-shirt te dragen en geen deodorant of parfum te gebruiken. Vrouwen moeten dan aan het T-shirt ruiken en de geur beoordelen. Het resultaat? Ze vonden de geur van hun tegenhanger des te aantrekkelijker naarmate de genen van beide mensen verschillend waren. Dit heeft evolutionaire biologische redenen. Want hoe meer de genen van de mogelijke ouders van elkaar verschillen bijvoorbeeld jij en je date! hoe groter de overlevingskansen van het nageslacht. Een andere ontdekking dateert uit de jaren zeventig. Destijds rapporteerden wetenschappers in een test dat vrouwen mannen aantrekkelijker vonden als ze eerst met feromoon doordrenkte kleding hadden geroken. 

Wat mannen betreft: Uit onderzoek blijkt dat mannen vrouwen aantrekkelijker vinden als ze dicht bij de eisprong zijn, dat wil zeggen als ze vruchtbaar zijn. Dit is ook een truc van de evolutie om ons mensen te motiveren om zich voort te planten. Eén van de vele trouwens. Ovulatie leidt ook tot verhoogde niveaus van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Dit zorgt er onder meer voor dat vrouwen onbewust hun vruchtbaarheid signaleren aan de buitenwereld. Wat op zijn beurt de aandacht van mannen trekt. Er zijn nogal wat factoren die een rol spelen bij de erotische toenadering tussen mannen en vrouwen.

Kunnen feromonen in parfums daadwerkelijk een verschil maken?

Of en in welke mate feromonen in parfums uiteindelijk een aantrekkelijk effect hebben, is niet in algemene termen te zeggen. Vooral omdat niet bewezen is of de gebruikte feromonen daadwerkelijk reageren op onze receptoren in de neus. Laat staan ​​dat we ons gedrag beïnvloeden. De resultaten van een onderzoek uit 2017 van de University of Western Australia laten het tegendeel zien. Hierbij werd getest of twee feromonen die in parfums worden gebruikt, daadwerkelijk de perceptie van aantrekkelijkheid veranderen. Het duidelijke antwoord was: nee. De geurmoleculen hadden geen meetbare invloed. Feit is echter dat lichaamsgeur zeker een rol speelt bij het kiezen van een partner. Het begint met “douche-onthouding” zoals in het experiment van Claus Wedekind en eindigt niet bij het experimenteren met verschillende parfums en geuren. Het beste kun je gewoon zelf kijken bij welke geur jij je prettig voelt. En hoe de mensen om je heen erop reageren. 

Conclusie:
Concluderend kunnen we zeggen: Ja, feromonen hebben een zekere invloed op ons mensen. Het is echter nog niet duidelijk in hoeverre dit onze partnerkeuze beïnvloedt. Wat echter wel duidelijk is, is dat feromoonparfums de mensen om je heen niet doen flauwvallen omdat ze door jouw geur worden weggeblazen. Sterker nog, het kan geen kwaad om op je eigen individuele geur te vertrouwen. Misschien kom je er zo achter wie jou echt kan ruiken

Gebruik ééns de feromenparfum van TABOO om te kijken wat het voor jou betekend. Voor nog geen € 20 euro heb je al een feromonen parfum

 

© 2012 - 2024 sexshop erotiek-accessoires.nl voor alle sextoys | sitemap | rss