Artikel 18 van 20

Masturberen om in slaap te komen.

Bijna iedereen slaat wel is de hand aan zich zelf. 90% van de mannen en 86% van de vrouwen masturbeert regelmatig. Maar wist je dat het ook kan helpen om in slaap te vallen?  Aan het begin van de 19e eeuw werd beweerd dat masturbatie je blind  maakte. Ondertussen is de mensheid wat wijzer geworden. Je wordt niet blind en er groeit ook geen haar op de handpalmen,  integendeel zelfs een hand (of een speeltje) omdoen is juist goed voor je gezondheid! Het moet vooral slaapstoornissen kunnen behandelen. Dit werd al ontdekt door Britse wetenschappers in 2005 en bevestigd door Central Queensland University in Australië in 2015.

3 redenen dat masturberen helpt om in slaap te komen.

  • Na de seks geeft het lichaam het hormoon prolactine af. Dit maakt je ontspannen en moe. Het treft vooral mannen, maar nu wordt aangenomen dat vrouwen er ook gevoelig voor zijn. Dat mannen direct na een orgasme in slaap vallen is geen mythe. 
  • Alle spieren zijn gespannen tijdens een orgasme. Dit betekent dat u zich daarna beter kunt ontspannen. In principe werkt dit als progressieve spierontspanning.
  • De laatste reden is "puur in het hoofd". Want door een orgasme stroomt het bloed vanuit het hoofd, of vanuit de hersenen, naar het genitale gebied of naar de geslachtsorganen. Dit verstoort de stroom van gedachten en we laten onze gedachten niet meer draaien rond alle taken die de volgende dag op ons wachten.

Dus ben je je parter kwijt, dan kon hij/zij niet in slaapkomen, laat haar of hem maar even met rust. :-)

 

© 2012 - 2024 sexshop erotiek-accessoires.nl voor alle sextoys | sitemap | rss